18 Eylül 2011 Pazar

İrmikli Kızılcık Kup



Malzemeler:  (3 kişilik)

İrmikli Muhallebi İçin;
  • 1/2 Litre Süt
  • 1/2 Su Bardağı Toz  Tatlandırıcı (*)
  • 1/2 Su Bardağı İrmik
  • 1/2 Şişe Şekersiz Sıvı Vanilya (1 ml)
Marmelat İçin;
  • 1 Kase Kızılcık
  • 3 Çorba Kaşığı Toz  Tatlandırıcı (*)
  • 3 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
  • 1/2 Bardak Su
(*) Normal şekerle aynı miktarda tatlandıran toz tatlandırıcı.

İrmikli Muhallebi;
Süt, Toz tatlandırıcı, İrmik ve yarım şişe sıvı vanilya bir tencereye alınarak orta ateşte pişirilir. Muhallebi kıvamına geldiğinde kaplara konularak buzdolabında soğumaya bırakılır.


Marmelat;
Yarım kase kızılcık yıkanır ve çekirdekleri ayıklanır. Rondodan geçirildikten sonra süzgeç yardımıyla süzülerek kabuklarından ayrılır. Küçük bir tavaya süzülen kızılcık alınarak üzerine 3 çorba kaşığı toz tatlandırıcı, 3 çorba kaşığı buğday nişastası yarım bardak su eklenerek kısık ateşte marmelat haline getirilir.

Oluşan marmelat soğumuş irmik tatlısının üzerine dökülür. Hindistan cevizi ve kızılcıklarla süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder