5 Eylül 2011 Pazartesi

Kakaolu Kurabiye


Malzemeler:

  • 2 Yumurta
  • 400 gr Kepekli Un
  • 1,5 Çay Fincanı PlusTatlandırıcı (*)
  • 1/2 Çay Fincanı Zeytinyağı
  • 2,5 Çorba Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu
 (*) Aynı miktar şekerin 2 katı oranında tatlandıran toz tatlandırıcı.

Un ve Kabartma tozu dışında kalan malzemeler bir kaba alınarak karıştırılır. Daha sonra bu karışıma un yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır. Hamur, olması gereken kıvama geldiğinde üzerine kabartma tozu ilave edilerek yoğurulur.

İstenilen şekiller verildikten sonra yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 170 derecede yaklaşık 25 dakika pişirilir.

İstenildiği takdirde kurabiyelerin üzeri hindistan cevizi ile süslenebilir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder