4 Eylül 2011 Pazar

Mozaik Kurabiye



Malzemeler:

  • 2 Yumurta
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1,5 Çay Bardağı Tatlandırıcı (*)
  • 1/4 Paket Margarin ya da aynı miktarda Tereyağı
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1/2 Çay Bardağı Süt
  • Vanilya (Şekersiz)
Kakaolu Hamur İçin;
  • 2 Çorba Kaşığı Kakao
  • 1/2 Çay Bardağı Tatlandırıcı (*)
  • 1 Çorba Kaşığı Süt

 (*) Normal şekerle birebir oranında satılan toz tatlandırıcı.

Un, Tatlandırıcı, Tereyağı, Yumurta, Kabartma Tozu, Vanilya ve Süt karıştırılarak kurabiye hamuru hazırlanır. Hamurun üçte biri alınarak Kakaolu hamurun ilave malzemeleri eklenir. 2 hamur 1 saat buzdolabında bekletilir.

Buzdolabından çıkarıldıktan sonra önce beyaz hamur dikdörtgen şeklinde açılır. Daha Sonra kakaolu ikinci hamur da dikdörtgen şeklinde açılır ve kakaolu hamur beyaz hamurun üzerine konularak rulo şeklinde sarılır. Hamur tekrar dinlenmek ve soğumak üzere yarım saat buzdolabında bekletilir.

Rulo halinde sarılan hamur buzdolabından çıkarıldıktan sonra 1'er cm genişliğinde kesilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına konularak 10 dk pişirilir.

Fırından çıkarıldıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder