16 Eylül 2011 Cuma

Hindistan Cevizli Kurabiye


Malzemeler:

  • 2 Yumurta
  • 2 Su Bardağı Un
  • 4 Çorba Kaşığı Plus Tatlandırıcı (*)
  • 8 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 8 Çorba Kaşığı Hindistan Cevizi
(*) Aynı miktar şekerin 2 katı oranında tatlandıran toz tatlandırıcı.

Un, kabartma tozu, tatlandırıcı ve 6 kaşık hindistan cevizi geniş bir kaba dökerek karıştırılır. Karışım homojen hale geldiğinde orta kısmında bir çukur açılır.


Daha sonra yumurtalardan birinin akı bir kaba alınır ve sarısı orta kısmı açılan karışımın içine konulur. 2. yumurtanın tamamını bu karışıma eklenir. En son tereyağı da eklenerek karıştırılmaya başlanır.

Hamur hazır olduğunda ufak parçalar alınarak yuvarlak şekil verilir ve kenara ayırılan yumurta akı ile ıslatıldıktan sonra kalan 2 kaşık hindistan cevizinin bulunduğu kapta biraz gezdirilir. Kurabiyenin her yüzeyi hindistan cevizi ile kaplandığında tepsiye yerleştirilir.

Bu şekilde tüm hamur adım adım yumurta akı ve hindistan cevizi ile kaplanır. 180 Derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder