24 Eylül 2011 Cumartesi

Ballı Muzlu Krep Pasta


Malzemeler:
  • 3 Su Bardağı Tam Buğday Unu
  • 1 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 4 Yumurta
  • 1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Adet Muz
  • Çiçek Balı

Süt, un, su, yumurta ve yağ bir kaba konularak mikserle iyice karıştırılır. Oluşan sıvı hamuru önceden kızdırılmış yağsız teflon tavaya bir kepçe yardımıyla koyarak krepler tek tek pişirilir.


Kreplerin aralarına çiçek balı sürülerek üst üste dizilir. En alt iki katmana biraz daha bol sürülür ve 2 katmana yuvarlak şekilde dilimlenmiş muzlar yerleştirilir. Pastanın üzeri ceviz ve hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder