2 Ekim 2011 Pazar

Limonlu Cup Kek


Malzemeler:
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1/2 Çay Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Fruktoz
  • 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Yumurta
  • 1 Çorba Kaşığı Nişasta
  • 1 Çorba Kaşığı Karbonat
  • 1 Limon
Fruktoz ve 2 yumurta bir kapta iyice çırpılır. Köpük köpük olduğunda süt ve sıvı yağ eklenir tekrar karıştırmaya devam edilir.
Bir limonun kabuğu rendelenir. Daha sonra limon ikiye kesilerek yarısının suyu sıkılır. Limon kabukları ve suyu , un, nişasta yumurta ve fruktoz karışımına eklenerek karıştırmaya devam edilir. Son olarak karbonat eklenerek karıştırılır ve kaplara dökülür.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına yerleştirilerek 25 dakika pişirilir. Dilerseniz Mario Pasta bölümündeki şekersiz şeker hamuru tarifi ile üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder