21 Eylül 2011 Çarşamba

Yalancı Tavuk Göğsü


Malzemeler:  (2 kişilik)
  • 2,5 Su Bardağı Süt
  • 3/4 Su Bardağı Fruktoz
  • 1/2 Su Bardağı Buğday Unu
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Süt ve un tencereye konularak mikser yardımıyla iyice karıştırılır. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.


Muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağı ilave edilir ve kısa bir süre daha karıştırılır. Son olarak fruktoz eklenir ve 10 dakika mikser yardımıyla iyice karıştırılarak ıslatılmış cam bir kaba dökülür. 30 dakika kadar buzdolabında bekletildikten sonra tarçınla süsleyerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder