30 Ekim 2011 Pazar

Mozaik Pasta



Malzemeler:
  • 125 gr Margarin ya da aynı miktarda Tereyağı
  • 4 Çorba Kaşığı Toz Tatlandırıcı (*)
  • 3 Çorba Kaşığı Kakao
  • 1/2 Çay Bardağı Yarım Yağlı Süt
  • Vanilya (Şekersiz)
  • 8 Dilim Tost Ekmeği (Tam Buğday ya da Beyaz )
  • Portakal
 (*) Normal şekerle birebir oranında satılan toz tatlandırıcı.

Yağ bir kaba konularak ocakta eritilir. Tamamen sıvı hale geldiğinde ocağın altı kapatılır  ve biraz soğumaya bırakılır. Sonra içerisine toz tatlandırıcı ve kakao eklenerek iyice karıştırılır.
Bir adet portakalın kabuğu, rendenin en ince bölümünde rendelenir. Daha sonra portakal kabuğu rendesi, süt ve vanilyayı içerisinde yağ, tatlandırıcı ve kakao bulunan karışıma eklenir.

8 adet tost ekmeğinin kenarları ince bir şekilde kesilerek çıkarılır. Çıkarılan ekmek içleri ufak ufak doğranır ve önceden hazırlanan karışıma eklenerek yavaş yavaş karıştırılır.

Karışım bir buzdolabı poşeti üzerine dökülerek şekillendirilir ve buzdolabına konur. 1 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder